• Imprimeix

Commemoració 500 aniversari naixement de l'arquebisbe Antonio Agustín Albanell

 

Quan

Data02.05.2017 - 22.06.2017

Hora19.00 h a 20.00 h

Afegeix al calendari de Google
Antonio Agustin

Aquest any 2017 es commemora el 500 aniversari del naixement de l'arquebisbe Antoni Agustí Albanell (Saragossa, 26 de febrer de 1517). Estudiós del dret i les humanitats, provinent d'una família que ocupà importants càrrecs en l'administració pública i en la carrera eclesiàstica. Fou auditor de la Rota, nunci papal a Anglaterra i al Sacre Imperi, participà activament al Concili de Trento, i fou bisbe d'Alife, Lleida i finalment a Tarragona des de 1577 fins la seva mort al 1586. Antoni Agustí és enterrat al centre de la capella del Santíssim de la Catedral de Tarragona en un sepulcre dissenyat per l'arquitecte Pere Blai.

L’objectiu central del cicle es difondre i posar en valor la figura d’Antoni Agustí, destacant i la seva repercussió en el món cultural català en general i en la Tarragona del darrer terç del segle XVI en particular. Per esbossar la seva polièdrica figura combinarem diverses activitats culturals com conferències d’experts en la seva figura i en l’humanisme a Catalunya, visites a indrets com la Catedral i la capella del Santíssim on està enterrat o una ruta per la Tarragona del segle XVI, i exposicions de fons bibliogràfics del propi Antoni Agustí i d'altres exponents del renaixement a Catalunya que formen part dels fons patrimonials de la Biblioteca Pública de Tarragona, de la Biblioteca del Seminari Pontifici de Tarragona, i de diverses col·leccions particulars de col·leccionistes de Tarragona. 

PROGRAMA D'ACTIVITATS A LA BIBLIOTECA:

  • Dimarts 6 de juny a les 19.00 h. Conferència: "Els primers epigrafistes: Antonio Agustín, Lluís Pons d'Icart i les inscripcions romanes de Tarragona". A càrrec d'Alejandra Guzman Almagro, investigadors i professora de la Universitat de Barcelona, especialitzada en la recepció i transmissió de textos antics a l'Època moderna. Epigrafia i antiquaris dels segles XV al XVIII. 

  • Dimarts 20 de juny a les 19.00 h. Conferència: "Entrar al Renaixement amb calces de fusta: la literatura catalana del segle XVI". A càrrec de Francesc Massip, investigador i professor del Departament de Filologia catalana de la Universitat Rovira i Virgili. 

  • Dijous 22 de juny a les 19.00 h. Club de lectura. Cicle Mirades literàries al Renaixement: Delibes i Mira


 Consulteu el programa complet aquí

Horaris

19.00 h a 20.00 

Preus

Activitats gratuites, limitades a l'aforament de la sala. 

Organitza

Biblioteca del Seminari. Departament de Cultura. Biblioteca Pública de Tarragona. ICAC. Reial societat Arqueològica Tarraconense. Associació de Bibliòfils de Tarragona. Biblioteca - Hemeroteca Municipal. Ajuntament de Tarragona. Departament de Filologia Catalana i CRAI de la Universitat Rovira i Virgili.

On

Biblioteca Pública de Tarragona

Fortuny, 30

43001 Tarragona

Telèfon 977240331

Correu electrònic

Pàgina web